+++ title = "Rybí filé se sýrovou omáčkou" date = 2023-02-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pečené", "ryby", "snadné"] [extra] portions = "2" time = "30" +++ Ingredience || -|- Rybí filé, obalené | 2 ks Cibule, červená | 1 ks Česnek | 2-3 stroužky Olivový olej | 2 lžíce Smetana ke šlehání | 250 ml Sýr, min 45% tuku | 100 g Parmezán | 30 g Sušený česnek | Provensálské bylinky | Bílý pepř | Sůl | 1. Připravené obalené rybí filé uděláme dle zvyklosti - v troubě na 200°C se peče zhruba 20 minut, na pánvi smažíme po dobu 10 minut nebo v horkovzdušné fritéze na 200°C asi 15 minut. 1. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme nadrobno. Sýry si nastrouháme. 1. V rendlíku si zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. 1. Zalijeme smetanou a přivedeme téměř k varu. 1. Vsypeme oba sýry a za stálého míchání necháme rozpustit. 1. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami. Se solí opatrně, sýry možná budou slané dost. 1. Za občasného míchání omáčku chvíli povaříme. 1. Na talíř položíme rybí filé a přelijeme sýrovou omáčkou. Jako přílohu můžeme servírovat [pečené kapustičky s parmezánem](@/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md).