+++ title = "Cheesecake brownies" date = 2023-08-10 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "hrnkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "16" time = "příprava 15 min + pečení 45" source = "SugarFreeMum.com" +++ Tmavé těsto || -|- Vejce | 4 ks Máslo, změklé | 80 g Zakysaná smetana | 100 g Vanilkový extrakt | 1 lžička Kakao | 60 g Březový cukr | 3 lžíce Instantní káva | 1 lžička Prášek do pečiva | 1 lžička Sůl | 1 špetka Světlé těsto || -|- Krémový sýr | 230 g Vejce | 1 ks Březový cukr | 1-2 lžíce Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem. 1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. 1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme. 1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou. 1. Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti. 1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. 1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý. 1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální.