+++ title = "Masové kuličky po švédsku" date = 2020-04-30 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso", "těstoviny"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "6" time = "30" source = "Pinterest" +++ Ingredience || -|- Mleté maso | 450 g Cibule | 1 ks Strouhanka | 1/2 hrnku Vejce | 1 kus Sůl | 1/2 lžíce Pepř | 1/2 lžíce Hovězí vývar | 500 ml Mléko | 500 ml Worchesterová omáčka | 1 lžíce Těstoviny (viz. Tipy) | 4 hrnky Parmesan | 1 hrnek Pokrájená petrželka | 1/2 hrnku 1. Cibuli pokrájíme na malé kostičky. 1. V míse smícháme maso, cibuli, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Propracujeme do jednotné promíchané hmoty. 1. Navlhčenýma rukama vytvoříme menší kuličky. 1. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj všechny kuličky. Minutku opékáme, poté kuličky otočíme a opět minutky osmahneme. 1. Kuličky zalijeme vývarem, mlékem, worchesterovou omáčkou a trochu opepříme. 1. Přivedeme k varu a vsypeme těstoviny. 1. Za častého míchání vaříme 5-10 minut - dokud nebudou těstoviny měkké. 1. Poté odstavíme z plotny, vmícháme sýr a petrželku a můžeme podávat. ### Tipy - Těstoviny se nejvíce hodí dlouhé ploché nudle, ale dobře poslouží i třeba kolínka, mušličky nebo další tvary těstovin, které máme zrovna ve spíži.