+++ title = "Smetanové špagety s houbami" date = 2021-03-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["rychlé", "snadné"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "kniha Vaříme pro celou rodinu" +++ Ingredience || -|- Anglická slanina | 200 g Žampiony | 250 g Sůl | Pepř | Špagety | 400 g Vejce | 4 ks Smetana na šlehání | 250 ml Oregano, čerstvé, nasekané | 2 lžičky Parmezán, strouhaný | 100 g 1. Dám si vařít vodu na špagety. 1. Mezitím si na čtverečky nakrájíme slaninu. 1. Žampion otřeme vlhkou uterkou a nakrájíme na plátky. 1. Rozehřejeme si nasucho pánev, vsypeme slaninu a na mírném ohni osmahneme. 1. Až budou slaninové kousky zhnědlé a pustí tuk, přidáme do pánve žampiony, trochu osolíme a opepříme. 1. Až se nám začne vařit voda na špagety, trochu ji osolíme a vložíme špagety. Čas vaření pohlídáme, aby byly al dente. 1. V odměrce zatím vidličkou rozmícháme vejce, přilijeme smetanu a opět rozmícháme. 1. Až budou špagety hotové, tak je scedíme, necháme trochu okapat a vrátíme do hrnce. 1. Ke špagetám přidáme žampionovou směs, nalijeme smetanovou směs, přisypeme oregano a parmezán. 1. Dáme na sporák a na mírném plameni prohřejeme celou směs. Omáčka lehce zhoustne a chutě se propojí. Mícháme a ohříváme maximálně 2 minuty. Nechceme omáčku "vysušit". 1. Dle chuti osolíme či opepříme a podáváme ještě teplé.