+++ title = "Krůtí směs v rajčatové omáčce" date = 2022-04-17 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "levné", "low carb", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce "] [extra] portions = "5" time = "60" source = "KetoDiet.cz" +++ Ingredience || -|- Krůtí prsa | 600 g Cibule | 2 ks Červená paprika | 2 ks Schwarzwaldská šunka | 100 g Rajčata, loupaná, krájená | 1 plechovka (400 g) Olivoý olej | Chilli | dle chuti Voda | 100 ml Bujon | 0,5 kostky Smetana | 100 ml 1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 až 3x3 cm. 1. Cibuli oloupeme, papriku omyjeme a oboje nakrájíme na kostičky. 1. Šunku pokrájíme na kostičky nebo proužky. 1. Na pánvi si rozehřejeme asi 1 lžíci oleje a opečeme na něm šunku. 1. Až se rozvoní, tak přidáme maso a necháme ho zprudka osmahnout. 1. Když budou ze všech stran zatáhlé, přidáme cibuli a opékáme ještě 3-5 minut, než cibule změkne. 1. Přisypeme pokrájenou papriku. Dle chuti posypeme trochou chilli. 1. Podlijeme vodou, přidáme bujon, přiklopíme a za občasného míchání necháme dusit asi 30-40 minut. Ke konci můžeme nechat odklopené, aby omáčka zhoustla. 1. Po uplynutí doby by mělo být maso měkké. Přilijeme smetanu, promícháme, dochutíme dle potřeby. 1. Podávat můžeme s pečivem nebo bramborami.