+++ title = "Chlebová polévka" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "6" time = "15" source = "Babička Saša" +++ Ingredience || -|- Suchý chléb | 1 čtvrtka Voda | 1 l Masox | 1 kostka Olej | 1 lžíce Cibule | 1 ks Klobása | 1 ks 1. Do středního hrnce nalijeme vodu, vložíme chleba a necháme přes noc namáčet. Měl by být ponořený, případně jednou za čas otočíme či rukou rozdrobíme, aby byl co nejvíce ve vodě. 1. Druhý den namočený chleba chvíli povaříme, rozmixujeme a přidáme masox. Dále již nevaříme. 1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. Klobásu nakrájíme na malé kousky. 1. Na pánvi si na oleji osmahneme cibuli s klobásou. Pokud je klobása mastnější, nemusíme dávat olej. Klobáska by měla být křupavá, cibule však nesmí zhnědnout. 1. Klobásu s cibulí oddělíme od tuku a přendáme do polévky. 1. Dle chuti osolíme a opepříme. Případně naředíme vodou a můžeme podávat.