+++ title = "Smetanový buřtguláš od babičky" date = 2020-02-17 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["rychlé", "snadné"] [extra] portions = "8" time = "30" source = "Babička Saša" +++ Ingredience || -|- Olej | 2 lžíce Cibule | 1 ks Brambory | 5 ks Sladká paprika | 1 lžíce Uzená paprika | 2 lžičky Gulášové koření | 1-2 lžíce Masox | 1 - 2 kostky Buřtíky | 2-3 ks Smetana na vaření | 1 kelímek Sůl | Pepř | 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. 1. Brambory omyjeme (případně oloupeme, pokud nejsou pěkné) a jednu nastrouháme na jemno, zbylé čtyři nakrájíme na kostičky. 1. Buřtíky nakrájíme na kostičky. 1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli. 1. Přidáme pokrájeme brambory, sladkou i uzenou papriku a chvíli opékáme. Když už se začnou lehce připékat přilijeme trošku vody a přidáme natrouhanou bramboru. 1. Podlijeme zhruba litrem vody a necháme brambory vařit. 1. Mezitím si vedle na pánvi osmahneme bez oleje buřtíky. Potřebujeme vysmažit tuk - někdy ho pustí hodně a někdy naopak vůbec (v druhém případě můžeme pomoci kapkou oleje). 1. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim buřtíky. Musíme však opatrně vyndavat z výpeku, protože ten tam nechceme. 1. Takto je pokrm téměř hotov. Dochutíme solí, pepřem a případně ještě gulášovým kořením. 1. Dle potřeby můžeme zahustit jíškou. 1. Podáváme například s chlebem.