+++
title = "Ovocná přesnídávka"
date = 2021-04-03
author = "Terezka"

[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]


[extra]
portions = "8-10 skleniček"
time = "40"
+++

Ingredience ||
-|-
Ovoce | 2500 g
Voda  | 120 ml
Citronová šťáva | z 1/2 citronu 
Cukr | 1 lžiščka
Vanilkový puding | 2 sáčky

1. Připravíme si sterilizované skleničky.
1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit.
1. Rozmixujeme ručním mixérem.
1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme.
1. Povaříme 2 minuty.
1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček.
1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


### Tipy

- Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá.
- Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily.