+++ title = "Pomerančová bábovka" date = 2020-04-01 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "10" time = "60" +++ Ingredience || -|- Bio pomeranč | 1 ks Vejce | 2 ks Cukr krystal | 200 g Bílý jogurt | 125 g Skořice | 1/2 lžičky Muškátový oříšek | 1 špetka Sůl | 1 špetka Olej | 6 lžic Špaldová mouka | 300 g Kypřící prácek | 1/2 balíčku 1. Formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou. 1. Pomeranč umyjeme teplou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. 1. Troubu si předehřejeme na 160°C. 1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. 1. Přidáme jogurt, skořici, muškátový oříšek, sůl a olej. Opět prošleháme. 1. Nakonec přisypeme mouku a kypřící prášek. Vyšleháme hladké těsto. 1. Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut. ### Tipy - Poloviční dávku pečeme okolo 30 minut. - Bábovka je vhodná jako korpus pro svěží letní dort.