+++ title = "Farmářské bagetky" date = 2021-03-09 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "8 bagetek" time = "90" source = "MaminčinyRecepty.cz" +++ Ingredience || -|- Droždí čerstvé | 25 g Cukr | 1 lžička Voda, vlažná | 320 g Hladká mouka | 420 g Žitná chlebová mouka | 80 g Sůl | 2 lžičky 1. V menší misce smícháme droždí s cukrem a 120 vody. Necháme 15 minut vzejít. 1. Mezitím ve velké míse smícháme obě mouky a sůl. 1. Přilijeme zbytek vody, vzešlý kvásek a uhněteme těsto. 1. Mísu přikryjeme a necháme v teple kynout 60 minut. 1. Připravíme si plech s pečícím papírem. 1. Poté těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvoříme váleček. 1. Bagetky položíme na plech a ostrým nožem nebo žiletkou je několikrát šimko nařízneme. 1. Plech přikryjeme a necháme ještě 20 minut kynout. 1. Troubu si mezitím předehřejeme na 200°C. 1. Plechy vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut.