+++ title = "Bramborové knedlíky" date = 2021-03-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["bezlaktózové", "levné"] [extra] portions = "2 šišky" time = "70" +++ Ingredience || -|- Brambory | 750 g Vejce | 1 ks Hrubá mouka | 200 g Krupice | 50 g Sůl | 1 lžička 1. Dáme si vařit vodu na brambory. 1. Brambory omyjeme od hlíny a dáme se slupkou do vroucí vody. Necháme uvařit do měkka. 1. Ještě horké brambory sloupneme ze slupky a nastrouháme na jemném struhadle. 1. Do velkého hrnce nalijeme vodu a začneme zahřívat na plotně. 1. Z brambor uděláme na vále kopeček. Do nej vytvoříme důlek a vyklepneme vejce. 1. Přisypeme mouku, krupici a sůl. 1. Nejprve opatrně prokrajujeme nožem a takto chvíli spojujeme. 1. Poté co nejrychleji rukama vyhněteme těsto a vytvoříme dva válečky. Průměr cca 6 cm a délka 15-20 cm. 1. Válečky zabalíme do potravinářské fólie. Utáhneme, konce pevně svážeme a dokola propícháme silnou jehlou. 1. Do vroucí vody vložíme oba válečky. Až začne voda opět vařit, tak si stopneme 18-20 minut. (Pokud šišky nebalíme do potravinářské fólie, tak postačí 15-18 minut.) 1. Po vyndání z vroucí vody necháme chvilku vychladnout. Krájíme nití nebo velmi ostrým nožem (můžeme ho navlhčit).