+++ title = "Zapečené maso se smetanou" date = 2021-07-11 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "90" +++ Ingredience || -|- Vepřové maso, plátky | 600 g Brambory | 800 g Cibule | 2 střední kusy Sůl | Pepř | Hořčice | 1 malý kelímek Šlehačka, bezlaktózová | 200-300 ml Olej | na pokapání a vymazání Sýr, strouhaný | 100-150 g 1. Maso omyjeme, osušíme, proklepeme stran pomocí kloubů na ruce. Z obou stran ho osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. 1. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. 1. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. 1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si hluboký pekáček a vymažeme ho olejem. 1. Na dno pekáčku naskládáme jednu vrstvu brambor, které osolíme a opepříme. 1. Na brambory poskládáme cibuli a připravené maso. 1. Na maso vyskládáme dvě vrstvy brambor a každou opět osolíme a opepříme. 1. Na vrch můžeme ještě pokapat trochu oleje. 1. Přiklopíme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. 1. Zkontrolujeme, aby bylo maso měkké. Pokud je, tak Zalijeme smetanou, posypeme sýrem a pečeme ještě asi 15 minut. Sýr musí zezlátnout a smetana trochu ztuhnout.