+++ title = "Sýrový chléb" date = 2021-08-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlepkové", "keto", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "1 menší bochník" time = "90" source = "KetoKatka.cz" +++ Ingredience || -|- Vejce | 6 ks Sůl | 1 lžička Strouhaný sýr | 200 g Psyllium | 4 lžíce Lněné semínko, mleté | 8 lžič Chia semínka | 2 lžíce Dýňová semínka | 1 lžíce Slunečnicová semínka | 2 lžíce Mletý kmín | 1 lžička Sušený česnek, mletý | 1 lžička Prášek do pečiva, bezfosfátový | 5 g 1. Troubu si předehřejeme na 200°C. 1. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a rozšleháme. 1. Přisypeme sýr a vařečkou promícháme. 1. Vedle na talíř si smícháme psyllium, lněné semínko, chia semínka, dýňová a slunečnicová semínka, sůl, mletý kmín, sešený česnek a prášek do pečiva. 1. Suchou směs nasypeme k vajíčkové směsi a poctivě promícháme. 1. Necháme asi 2 minuty uležet. Mezitím si srnčí hřbet (nebo jinou formu na chlebík) si vyložíme pečícím papírem. 1. Těsto přendáme do formy, uhladíme a vložíme do trouby na 20 minut. 1. Poté teplotu v troubě snížíme na 170°C a pečeme dalších 20 minut. Kůrka musí vypadat zlatavě a křupavě. Formu vyndáme z trouby a necháme 10 minut trochu zchladnout. Poté vytáhneme chlebík pomocí pečícího papíru na mřížku nebo prkénko a necháme ještě aspoň 20 minut. 1. Delší trvanlivost zajistíme uchováváním chlebíku v lednici, ideálně v zavírací dóze.