+++ title = "Lososový tatarák" date = 2020-03-14 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné"] [extra] portions = "2" time = "15" source = "Lenka P." +++ Ingredience || -|- Losos čerstvý | 200 g Jarní cibulka | 1 stonek Sójová omáčka | dle chuti Citronová šťáva | dle chuti Sůl, pepř | dle chuti (Toastový) chléb | 4 krajíce 1. Lososa oddělíme od kůže, pokud nějakou má, a nakrájíme na malinké kousky. Pokud chcete, můžete i naškrábat maso, ale já osobně mám ráda, když je do čeho se zakousnout. 1. Jarní ciulku nakrájíme na velmi malé kousky a přidáme k lososu. 1. Dále postupujeme dle chuti - sůl, pepř, sójová omáčka, citronová šťáva, případně hořčice. S dochucením je to jako s avokádem - musíte přijít na správně poměry, aby vyšla najevo chuť. 1. Dáme zatím stranou a opečeme si chléb na pánvi nebo v kontaktním grilu. Kdo má rád, může si opečený chléb potřít česnekem. 1. Na talířek můžeme přidat i směs listů salátu. ### Tipy - Pokud máte doma hořčično-koprový dip (z Ikey) přidejte k lososu 1 lžičku. Dodá tomu šmrnc. - Pokud dáme citronovou šťávu, je dobré tatarák spotřebovat co nejrychleji a nenechávat odležet. Může se začít srážet bílkovina a textura by mohla být hrudkatá.