+++ title = "Hamburgerové bulky" date = 2020-05-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "pečivo"] tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "14" time = "120" source = "Pinterest" +++ Ingredience || -|- Vlažné mléko | 240 ml Cukr | 30 g Čerstvé droždí | 20 g Hladká mouka | 590 g Sůl | 1 lžička Vejce | 3 + 1 ks Rozpuštěné máslo | 115 g 1. V misce si smícháme mléko s cukrem a droždím. Necháme 10 minut nabobtnat. 1. Ve velké míse mezitím smícháme mouku se solí, vyklepneme 3 vejce a přilijeme kvásek. Zamícháme v hladké těsto. 1. Přilijeme máslo a rukama propracujeme. 1. Z těsta vytvoříme bochánek a vyložíme do mísy vytřené trochou oleje. Potřeme lehce i bochánek a přikryjeme. 1. Těsto necháme vykynout při pokojové teplotě 60 minut. 1. Vyklopíme na lehce pomoučněný vál a trochu propracujeme. 1. Vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 14 dílků. 1. Každý dílek vezmeme, lehce ropracujeme mezi dlaněmi a vytvoříme malý bochánek. Vložíme ho na plech s pečícím pepírem a velmi lehce rozplácneme. Toto zopakujeme s každým dílkem. Na plechu mezi bochánky necháváme aspon 3 cm místo, protože ještě nakynou. 1. Zbylé vajíčko našleháme vidličkou a potřeme jím nakynulé bulky. 1. Troubu rozehřeme na 230°C. Vložíme do ní bulky a ztlumíme na 190°C. Pečeme okolo 15-20 minut.