+++ title = "Sekaná s krůtím masem a cuketou" date = 2021-01-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež", "pečené", "snadné"] [extra] portions = "5" time = "100" source = "Jíme zdravě v zimě" +++ Na sekanou || -|- Zelená cuketa | 150 g Bílá cibule | 120 g Česnek | 1 stroužek Olivový olej | 1 lžíce Mleté krůtí maso | 600 g Ovesné vločky jemné | 120 g Vejce | 1 ks Polotučné mléko | 55 ml Sójová omáčka | 2 lžíce Petrželová nať pokrájená | 1 hrst Voda | 70 ml Sůl | Pepř | Na glazé || -|- Kečup | 2 lžíce Balzamikový ocet | 1 lžička Třtinový cukr | 1 lžička 1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. 1. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. 1. Česnek oloupeme a prolisujeme. 1. V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cuketu a cibuli (za občasného míchání 8 minut). Poté odstavíme stranou. 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si zapékací mísu. 1. Mezitím si můžeme připravit maso - v míse smícháme česnek, maso, vločky, vejce, mléko, sójovou omáčku, petrželovou nať. 1. Rukama (nebo robotem) chvíli propracujeme, aby se ingredience spojili a vytvořili tak masovou kouli. 1. Do pekáčku přendáme masovou kouli a rukama vytvoříme váleček. 1. Sekanou podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut. V případě potřeby během pečení ještě trošku podlijeme. 1. Mezitím si smícháme suroviny na glazé. 1. Po uplynutí času pečení sekané ji vyndáíme z trouby a teplotu v troubě zvýšíme na 210°C. 1. Sekanou potřeme veškerým připraveným glaze a vrátíme ji do trouby na 10 minut. 1. Sekanou můžeme podávat například s bramborami (pečenými, vařenými, šťouchanými) nebo chlebem.