+++ title = "Rybí tacos v pivním těstíčku" date = 2019-07-22 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snadné", "bezlaktózové"] [extra] portions = "4" time = "45" source = "" +++ Ingredience || -|- Filet z tresky | 4 ks Černé pivo | 100 ml Cukr krupice | 1 lžička Mletá paprika | 1/2 lžičky Vejce | 1 ks Hladká mouka | 100 g Tortilla | 4 ks Ledový salát | 1/2 hlávky Rajče | 1 ks Rostlinný olej | 100 ml Bílý jogurt | 100 g Čerstvý koriandr | 1 hrst Sůl, bílý pepř | Dle chuti Česnek | 1 stroužek 1. V misce si pořádně smícháme pivo, cukr, papriku vejce a mouku. Necháme 15 minut odležet. 1. Jogurt smíchejte s česnekem, solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Nechte také uležet. 1. Do hlubší pánve si připravte olej. 1. Stranou na talíř položte několik kuchyňských utěrek - budou potřečba na vsáknutí přebytečného tuku. 1. Rybí filety osušte, osolte, opepřete. Pokud máte přílišvelké kousky přepulte - měly by být tlusté asi jako dva prsty. 1. Salát natrhejte na listy a omyjte od hlíny. Rajčeta omyjte a nakrájejte na půlkolečka. 1. Rozehřejte si olej v pánvi. 1. Filety obalte v mouce, pak v těstíčku a dejte smažit. 1. Hotové by měli být asi za 6-8 mimnut. Poté je přendejte na připravený taliř s utěrkami a nechte vsáknout olej. 1. Připravte si tortillu, dejte do ní salát, rajče, asi dva kousky osmahnuté ryby a pokapejte jogurtovou zálivkou. ### Tipy - Pokud nechcete čtyři klasické porce a tvoříte to třeba na párty, doporučuji koupit tortilly s menším přůměrem (klidně ty nejmenší, co nejdete). Pak stačí dát do tortilly k zelenině jeden rybí kousek a máte mini tacos.