+++ title = "Rajčatová pomazánka" date = 2020-03-31 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné"] [extra] portions = "4" time = "20" source = "Kuchařka Pomazánky a saláty" +++ Ingredience || -|- Pomazánkové máslo | 100 g Rostlinné máslo | 70 g Tavený sýr | 100 g Rajčatový protlak | 2 lžíce Kečup | dle chuti Pórek nebo petrželka | na ozdobu 1. Pomazánkové máslo, rostlinné máslo a tavený sýr vyšleháme do pěny. 1. Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Dle chuti můžeme přidat kečup. Případně osolíme, opepříme či trochu ocukrujeme. 1. Odložíme do lednice zhruba na půl hodinky odležet v lednici. 1. Mezitím si můžeme připravit topinky, na které potom pomazánku namažeme. Ozdobíme zelenou petrželkou nebo tenkým proužkem pórku. ### Tipy - Topinky nechte vychladnout před namazáním pomazánky, jinak hrozí, že se pomazánka začne trochu roztékat.