+++ title = "Domácí majonéza" date = 2020-09-19 author = "Emil & Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["bezlaktózové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] time = "10" +++ Ingredience || -|- Žloutky | 3 ks Olej | 250 ml Dijonská/Francouzská hořčice | 1 lžička Citronová šťáva | Sůl | Pepř | 1. Do vysoké nádoby dáme žloutky a hořčici. 1. Metličkou nebo mixérem začneme žloutky šlehat a velice pomalu přidáváme olej. Pokud se olej přilije rychle, nespojí se s vejci. Postupně lze olej začít přilévat rychleji. 1. Našlehanou majonézu dochutíme solí, pepřem a citrónem. ## Tipy Do majonézy lze přidat například česnek, pár kapek Worcestrové omáčky, uzenou papriku, nebo dalšími způsoby majonézu adaptovat na různé další druhy.