+++ title = "Rohlíky z vícedruhové mouky" date = 2020-05-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy", "pečivo"] tagy = ["hrnkové", "levné", "pečené", "rychlé", "vegetarian"] [extra] portions = "10-12" time = "120" source = "MaminčinyRecepty.cz" +++ Ingredience || -|- Vlažná voda | 1 1/4 hrnku Čerstvé droždí | 1/2 kostky Cukr | 1 lžička Hladká mouka | 2 hrnky Špaldová celozrnná mouka | 1 hrnek Sůl | 2 lžičky Olivový olej | 3 lžíce 1. V 1/4 hrnku vody smícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat. 1. V míse smícháme obě mouky a sůl. 1. K moukám nalijeme olej a zbylou vodu. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto. 1. Necháme 60 minut nakynout. Stačí v pokojové teplotě nebo můžeme i na topení. 1. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a rozdělíme ho na 10-12 dílků (záleží, jak velké chceme rohlíky). 1. Z každého kousku těsta vytvoříme požadovaný tvar pečiva a pokládáme je na papírem vyložený plech. 1. Necháme ještě 15-20 minutek nakynout. 1. Rohlíky potřeme vodou. 1. Troubu předehřejeme na 200°C a rohlíky či jiné tvary pečeme 20 minut. V polovině doby je vyndáme, a potřeme slanou vodou (trochu vody plus špetka soli). Vrátíme do trouby otočené a prohozené. 1. Upečené rohlíky necháme vychladnout.