+++ title = "Krémová česnečka" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Časopis Gurmet" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Česnek | 6 stroužků Brambory | 2 ks Máslo | 2 lžíce Kuřecí vývar | 350 ml Mléko | 250 ml Parmezán | 50 g 1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a 5 stroužků nakrájíme na drobno. Zbylý stroužek bude prolisován později. 1. V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm připravenou zeleninu. 1. Když česnek zezlátne zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor. 1. Poté rozmixujeme do hladka, přidáme mléko, prolisujeme zbývající česnek a řádně promícháme. Případně dochutíme. 1. Podáváme ozdobené parmezánovými hoblinkami.