+++ title = "Kuku Paka - africké kuřecí kari" date = 2020-01-12 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["hlavní chod"] tagy = ["drůbež", "kuře", "maso", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "6" time = "70" source = "iGurmet" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Česnek | 2 stroužky Zázvor | 3 cm Chilli paprička | 1 ks Olej | 30 ml Kari | 1 lžíce Římský kmín | 1 lžíce Rajčata | 400 g Kuřecí maso | 1 kg Kokosové mléko | 400 ml Koriandr | 1 svazek Sůl, pepř | dle potřeby 1. Koriandr nasekáme na drobné kousky. Budeme ho potřebovat až na konci, takže zatím můžeme vsypat do mističky a dát stranou. 1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kousky. 1. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. 1. Chilli papričku nakrájejte na kousky. 1. Rajčata nakrájejte na kostičky. 1. Maso omyjte, očistěte a nakrájejte také na kostičky. 1. Do mixéru vložte cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Rozmixujte do hladké pasty. Dle potřeby přilijte trochu vody. 1. Olej si rozpalte na velké hluboké pánvi. 1. K oleji přidejte cibulovou pastu, kari a římský kmín a 5 minut opékejte. 1. Přidáme rajčata a 3 minutay necháme zahřát. 1. Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout (asi 3 minuty). 1. Přilijeme kokosové mléko a přikryjeme pokličkou. Takto necháme vařit 40-50 minut. Občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřipalovala. V případě potřečby můžeme přilít vodu, ale nemělo by to být nutné. 1. Na posledních 10 minut necháme téměř odkryté, aby se omáčka trochu zredukovala. 1. Pánev sundáme z plotny a vsypeme koriandr. Můžeme dochutit solí či pepřem. 1. Jako příloha může být například basmati rýže, čapátí placky atd.