+++ title = "Těsto na pizzu" date = 2021-03-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "snadné"] [extra] portions = "4" time = "20 + kynutí 30 minut + pečení 12-15" source = "Katka T." +++ Ingredience || -|- Droždí čerstvé |1/2 kostky (21g) Cukr | 1/2 lžičky Vlažná voda|150 ml Hladká mouka | 300 g Olivový olej | 3 lžíce Sůl | 1 lžička Přísady na pizzu | rajčatový základ, šunka, sýr,.. 1. Droždí, cukr a vlažnou vodu dáme do menší misky. Necháme vzejít, asi 15 minut. 1. V míse zatím smícháme mouku se solí. 1. Připravíme si velký plech a vymažeme ho trochou oleje. 1. Přilijeme olej a kvásek. 1. Vypracujeme hladké těsto. 1. Těsto vložíme na plech, pokapeme ho olejem a rukama roztáhneme po celém plechu. 1. Plech přikryjeme a necháme 30 minut kynout v teple. 1. Troubu si rozehžejeme na 230°C. 1. Těsto vložíme do trouby na 5 minut. 1. Poté plech vyndáme a (nejlépe co nejrychleji) poklademe tím, co máme rádi - např. rajčatový základ, šunka, žampiony, sýr atd. 1. Těsto vrátíme do trouby na dalších 8-10 minut.