+++ title = "Medovo-hořčičné kapustičky" date = 2020-02-17 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "25" +++ Ingredience || -|- Růžičková kapusta | 500 g Cibule | 1 ks Máslo | 2 lžíce Sůl | Pepř | Chilli | 1 špetka Muškátový oříšek | 1 špetka Med | 1 lžička Kvalitní hořčice | 1 lžička 1. Kapustičky očistíme od ošklivých listů, ukrojíme okoralé stonky a rozpůlíme. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. 1. Máslo rozehřejeme na pánvi a zpěníme na něm cibuli. 1. Přidáme kapustičky, koření, med a hořčici 1. Promícháme a necháme přiklopené dusit do měkka. Ne však déle než 10 minut. 1. Vhodné jako příloha k masu (4 porce) nebo jako hlavní chod například s pečenými bramborami (2 porce). ### Tipy - Hořčice může být hrubozrnná, francouzská či dijon. Nebo jejich kombinace. Záleží na chuti kuchaře.