+++ title = "Kuřecí kokosová korma" date = 2021-08-23 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "3" time = "60" source = "FreshPrima.cz" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsa | 400 g Cibule, velká | 1 ks Rajče, velké | 1 ks Chilli papričky | 2-3 kusy Ghí nebo olej | 2 lžíce Česnekovo-zázvorová pasta | 1 lžička Garam masala | 1 lžička Římský kmín, mletý | 1 lžička Kurkuma, mletá | 1 lžička Sůl | dle chuti Kokosové mléko | 400 ml Koriandr, čerstvý | 1 svazek 1. Kuřecí prsa omyjeme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm. 1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. 1. Rajče a chilli papričky pokrájíme na kostičky. 1. Ve větší pánvi si rozehřejeme ghí nebo olej. Vsypeme chilli papričky a opékáme, dokud se nerozvoní. 1. Poté přisypeme cibulku a necháme zesklovatět. 1. Přidáme česnekovo-zázvorovou pastu a opékáme asi 30 vteřin. Poté přisypeme všechno mleté koření a společně vše opékáme asi 5 minut. 1. Přisypeme masové kostky a orestujeme je ze všech stran. Vsypeme rajčatové kostky a dusíme zhruba 10 minut. 1. Přilijeme kokosové mléko, dle potřeby přilijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, přiklopíme pokličkou a necháme pobublávat 20-30 minut. 1. Pokud bude omáčka moc vodová, tak odkryjeme pokličku a necháme omáčku trochu odpařit. 1. Mezitím si omyjeme koriandr, osušíme a pokrájíme nadrobno. 1. Kari servírujeme v miskách či hlubokých talířích posypaný koriandrem. Přilohou může být basmati rýže nebo třeba indický naan chléb. ### Tipy - Pokud zrovna nemáme česnekovo-zázvorovou pastu, tak můžeme utřít nebo prolisovat česnek a najemno nastrouhat kousek oloupeného zázvoru.