+++ title = "Coleslaw s jogurtem" date = 2022-01-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "15 min + uležení 60" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++ Ingredience || -|- Zelí bílé | 1 menší hlávka Šalotka | 1 ks Mrkev | 2 středně velké kusy Jogurt, bílý | 150 g Majonéza | 50 g Šťáva z citronu | z 1/2 kusu Jablečný ocet | 1 lžíce Cukr, třtinový | 1 lžíce Sůl | Pepř, čerstvě mletý | 1. Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy. 1. Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí. 1. Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy. 1. V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme. 1. Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme. 1. Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo. 1. Asi 15 minut před podáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený. 1. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.