+++ title = "Linecké s uherákem" date = 2020-12-10 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo"] tagy = ["pečené", "snadné", "vegetarian", "Vánoce"] [extra] portions = "cca 50 kousků" time = "100" source = "Fresh iPrima" +++ Ingredience || -|- Studené máslo | 165 g Mouka | 200 g Žloutek | 1 ks Smetana ke šlehání | 3 lžíce Sůl | 1 špetka Vejce | 1 ks Uherský salám | 150 g 1. Z másla, mouky, žloutku, smetany a soli vypracujeme těsto. 1. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice (může tam zůstat i přes noc). 1. Připravíme so dva plechy vyložené pečícím papírem. 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. 1. Těsto rozválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Ze všech koleček ještě polovině vykrojíme malé kolečko ve středu. 1. Vajíčko rozšleháme. 1. Plné kolečko potřeme vajíčkem, položíme na něj kolečko uheráku. Kolečko se středem potřeme z vnitřní strany vajíčkem, přilepíme k uheráku a vrchní část také potřeme vajíčkem. Položíme na plech. 1. Takto postupujeme se všemi kousky. 1. Plechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 16 minut. V polovině pečení plechy prohodíme. ### Tipy - Pokud tvoříme toto těsto, tak můžeme udělat dvojitou dávku a rovnou vytvořit i Parmezánové rohlíčky. Po vyndání z ledničky těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné části zapracujeme parmezán a tvoříme rohlíčky z druhé části vykrajujeme linecká kolečka.