+++ title = "Kuře na hrášku" date = 2019-11-03 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["drůbež", "levné", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "60" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsa | 4 ks Máslo | 4 lžíce Cibule | 1 ks Sladká mletá paprika | 2 lžíce Hladká mouka | 2 lžíce Voda | 1000 ml Rajče | 2 ks Mražený hrášek | 200 g 1. Cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky. 1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. 1. V hluboké pánvi si rozehřejeme máslo a zprudka na něm prsa osmahneme. 1. Po chvíli je vyjmeme, osolíme a opepříme. 1. Na výpeku orestujeme cibuli. 1. Přidáme sladkou papriku a zasypeme moukou. Metlou vše svižně promícháme a krátce orestujeme. 1. Za míchání metly přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. 1. Do vroucí vody vložíme zpět maso a dusíme jej asi 10 minut. 1. Do omáčky vložíme rajčata a vše dusíme, dokud není maso měkké. 1. Asi 5 až 7 minut před koncem vsypeme mražený hrášek. ### Tipy Kuře na tento způsob se mi osvědčilo s rýží, nicméně půjde i s bramborem či bulgurem.