+++ title = "Kulajda s vejcem" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Apetit Online" +++ Ingredience || -|- Houby | 400 g Voda | 1 250 ml Masox | 1 kostka Cibule | 1 ks Bobkový list | 2 kusy Nové koření | 5 kuliček Černý pepř | 5 kuliček Drcený kmín | 1/4 lžičky Hladká mouka | 2 lžíce Velké brambory | 4 ks Libeček | 2 snítky Ocet | 1-2 lžíce Kopr | 1 menší svazek Máslo | 1 lžíce Smetana na vaření | 200 ml Ztracené vejce | 4 ks 1. Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. 1. Cibuli oloupeme zkrojíme napůl. 1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. 1. Kopr omyjeme, osušíme, otrháme od stonků a nakrájíme na drobno. Stejně tak připravíme i libeček. 1. Do hrnce nalijeme vodu, vsypeme houby a přidáme kostku masoxu. Vložíme cibuli, bobkový list, nové koření, černý pepř a kmín. celé necháme povařit. 1. Připravíme si jíšku. Do sklenky napustíme trochu vody (okolo 150 ml) a vidličkou v ní rozkvedláme mouku. Směs musí být hladká a bez hrudek a více tekutější formy, než kašovité. 1. Za stálého míchání polévky vlijeme jíšku do polévky. 1. Přidáme brambory a libeček. 1. Když jsou brambory měkké dochutíme octem, solí, pepřem a přidáme kopr. Chvilku povaříme. 1. Stáhneme z plotny, vmícháme lžíci másla, které dodá jemnosti a přilijeme smetanu 1. Servírujeme se ztraceným vejcem na talíři.