+++ title = "Klobásky na pivě a cibulce" date = 2019-10-28 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["pečené", "snadné", "bezlaktózové"] [extra] portions = "4" time = "50" source = "Gurmet 11/2019" +++ Ingredience || -|- Bavorské klobásy | 4ks Černé pivo | 200 ml Sójová omáčka | 1 lžíce Slanina | 150 g Cibule | 2 ks Česnek | 3 stroužky Čerstvý rozmarýn | 1 snítka Čerstvý tymián | 1 snítka Pepř, sůl | dle chuti Cukr krupice | 1 špetka 1. Troubu předehřejeme na 180°C. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké klínky. 1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. 1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pokud jste koupili již naplátkovanou slaninu, stačí jí roztrhat na kousky. 1. V hlubší pánvi nebo pekáčku, který můžeme dát do trouby, rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm klobásky. 1. Až budou klobásky osmahnuté, tak je vyjmeme a dáme stranou. 1. Do pávne/pekáčku vložíme cibuli, česnek a slaninu. 1. Chvíli restujeme, poté přilejeme pivo a sójovou omáčku. 1. Do pánve vložíme zpět klobásky a přidáme bylinky. 1. Pánev vložte do trouby a nechte péct asi 20 minut. Omáčka by měla trochu zhoustnout. 1. Podáváme například s krajícem chleba.