+++ title = "Jablečný pudinkový dort" date = 2019-11-07 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "nepečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "10" time = "20" source = "Apetit Online" +++ Ingredience || -|- Jablka | 1000 g Hřebíček celý | 3 ks Vanilkový cukr | 2 balíčky Cukr | 8 lžic Vanilkový pudink | 2 balíčky Piškoty | 1 balíček Smetana ke šlehání | 400 ml Skořice | na posypání 1. Jablka oloupeme,. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. 1. Do hrnce vložíme jablka, hřebíček a zalijeme 200ml vody. 1. Vaříme asi 5 minut. 1. Až budou jablka měkká, trochu je rozšťoucháme (dobře to jde šťouchačem na brambory) tak, aby śe v hmotě objevovali menší i větší kousky. 1. Přidáme cukry a zamícháme. 1. Pudinky si rozmícháme ve 400 ml studené vody. Přilijeme k jablečné směsi. 1. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté odstavíme z plotny. 1. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. 1. Dno formy vyložíme piškotama, potřeme jednou třetinou jablečného pudinku. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát. 1. Necháme vychladnout a poté dáme zchladit do lednice. 1. Smetanu vyšleháme do šlehačky a rozetřeme jí na dort. 1. Posypeme skořicí a můžeme podávat.