+++ title = "Cizrnový salát s tuňákem" date = 2020-01-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy", "maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "salát"] [extra] portions = "2" time = "20" +++ Ingredience || -|- Tuňák ve vlastní šťávě | 1 plechovka Cirzna vařená | 1 plechovka Černé olivy | 15 ks Směs listových salátů | 4 hrsti Kyselé okurky | 2 ks Cherry rajčátka | 8 ks Zálivka || -|- Olivový olej | 2 lžíce Česnek | 2 stroužky Šťáva z citronu | 2 lžíce Lák z okurek | 2 lžíce Sůl | 1/2 lžičky Pepř | 1/2 lžičky 1. Všechny ingredience na zálivku vložíme do malé zavařovací sklenice a protřepeme. Tím je zálivka hotová a necháme chvíli uležet. 1. Cizrnu slijeme a propláchneme, aby nebyla slizká. 1. Kyselé okurky si nakrájíme na drobné kousky. Olivy a rajčata na kolečka. Okurku na kostičky 1. Do velké mísy vložíme směs listových salátů, cizrnu, kyselé okurky, olivy, cherry rajčátka, okurku a zalijeme protřepanou zálivkou. Nakonec přidáme tuňáka a zamícháme. 1. Podáváme třeba s pečivem. ### Tipy - Kdo má rád, může do zálivky přidat třeba červenou cibuli nakrájenou na malé kostičky. - Můžeme připravit ve větší míse a nebo rovnou vkládat na talíře.