+++ title = "Vajíčková tlačenka" date = 2020-01-30 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["hlavní chod"] tagy = ["bezlepkové", "snadné", ""] [extra] portions = "10" time = "150" +++ Ingredience || -|- Uvařená vejce | 6 ks Cibule | 1 ks Měkký šunkový salám | 200 g Moravanka | 1 sklenice Želatina na vaječnou tlačenku | 1 sáček Majonéza | 250 g Bujon | 1 kostka 1. Sterilizovanou zeleninu Moravanku přecedíme. Scezený nálev dáme stranou a dolejeme tolika vody, aby měl objem 150 ml. 1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. 1. Šunkáček také nakrájíme na drobné kostičky. 1. Pokrájíme i scezenou zeleninu na malé kousky. 1. Všechny pokrájené suroviny vsypeme do velké mísy, přidáme majonézu a pořádně promícháme. 1. Ve 150 ml uvařené vody rozpustíme bujon. Přidáme 150 ml nálevu s vodou, promícháme a přidáme do směsi v míse. Opět vše zamícháme a vlijeme do formy. 1. Takto necháme ztuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.