+++ title = "Rychlá mexická polévka" date = 2021-01-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["pikantní", "bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "20" source = "Jak jíme zdravě v zimě" +++ Ingredience || -|- Cibule bílá | 1 ks. Cibule červená | 1 ks Olivový olej | 2 lžíce Červené fazole sterilizované | 400 g Kukuřice sterilizovaná | 340 g Rajčata krájená sterilizovaná | 400 g Kuřecí bujón bio | 2 ks Taco koření | 1 lžíce Koriand list sušený | 1 větší špetka Tabasco | Pepř | Sůl | Tortilla | 4 ks Limetka | 1 ks Zakysaná smetana | 1 kelímek 1. Cibule nakrájíme nadrobno. 1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku (asi 2 minuty). 1. Mezitím slijeme a lehce propláchneme fazole a kukuřici. 1. Přilijeme všechny tři plechovky - fazole, kukuřice a rajčata. 1. Do plechovky od rajčat vlijeme vodu a nalijeme jí do hrnce. Takto ještě jednou, takže v hrnci budou dvě plechovky vody. 1. Přidáme bujón, taco koření, koriandr a na mírném ohni povaříme asi 10 minut. 1. Mezitím nasucho rozpálíme menší pánev. Vezmeme tortillu, namočíme si ruku a potřeme ji, aby byla vlhká. Tortilly postupně z obou stran opečeme na pánvi. 1. Tortilly rozkrájíme na čtvrtiny. 1. Polévku ochutíme tabascem, solí a pepřem. 1. Podáváme v misce, ozdobenou lžící zakysané smetany, klínkem limetky a čtyřmi čtvrtkami opečené tortilly. ### Tipy - Do polévky se hodí i kuřecí maso. Například pokud nám zbylo zpracované maso ze včerejšího oběda, stačí ho natrhat a přidat společně s konzervami.