+++ title = "Avokádová pomazánka" date = 2020-01-04 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2" time = "15" +++ Ingredience || -|- Zralé avokádo | 1 ks Citronová šťáva | 2 lžíce Sůl | Pepř | Chléb | 4-5 plátků Ozdobení || -|- Červená paprika | 1/4 ks Okurka | 1/4 ks Cherry rajčátka | 4 ks Balkánský sýr | 1/4 ks 1. Avokádo rozřízneme na výšku okolo pecky a oddělíme tak dvě půlky. 1. Vidličkou postupně vyškrábeme z avokáda dužinu do misky. Ušetříme si tím práci při rozmačkávání. 1. Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Pokud bude šťávy málo, nebojme se přidat - avokádo je svou chutí neutrální a citron mu hodně pomáhá. 1. Pomazánku pořádně promícháme a necháme zatím stranou. 1. Na malé kostičky si nakrájíme kousek papriky, okurky, několik rajčátek a balkánský sýr. 1. Chleba můžeme opéct, aby byl křupavý. Kdo nemá rád, tento krok může vynechat. 1. Na plátky chleba namažeme vidličkou pomazánku, posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a sýrem. 1. Podáváme čerstvé.