+++ title = "Asijské nudle" date = 2021-03-01 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso", "těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlaktózové", "drůbež", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "60" source = "MaminčinyRecepty.cz" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsní řízky | 600 g Pekingské zelí | 1/2 hlávky Mrkev | 2 větší kusy Pórek | kousek (cca 10 cm) Sójová omáčka | 2 lžíce Instantní čínské nudle | 1 balíček (280 g) Kajenský pepř | 1 špetka Koření pro asijskou kuchyni| dle chuti Sůl | Olej | 1. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostíčky. 1. Zelí pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme nahrubo. 1. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje. Přisypeme maso, okořeníme a osolíme. Za častého míchání opékáme 8-10 minut. 1. Zalijeme sójovou omáčkou (přidáme nebo ubereme dle chuti). Zamícháme a asi ještě minutu smažíme. 1. Hotové kuřecí maso přesypeme do velkého hrnce a pokud to jde, tak udržujeme v teple. 1. V tuto chvíli si připravíme nudle - začneme vařit vodu a postupujeme dle návodu. Poté scedíme. 1. Na pánvi mezitím nasypeme mrkev a pórek, a takto bez oleje osmahneme asi 3 minuty. 1. Poté přisypeme zelí. Vše společně promícháváme, opékáme a takto zahřejeme zeleninu. Nesmí to však být moc dlouho - zelenina musí zůstat křupavá. 1. Zeleninu přisypeme k masu v hrnci. 1. Na pánev přesypeme z cedníku nudle, chvilku osmahneme (jen aby se z nich odpařila přebytečná voda). 1. Nakonec je přesypeme k masu se zeleninou a vše důkladně promícháme. 1. Na chvíli postavíme na plotnu a vše společně zahřejeme, aby se chutě spojili. ### Tipy - Koření pro asijskou kuchyni můžeme nahradit například grilovacím kořením nebo jemu podobným.