+++ title = "Masová omáčka na špagety" date = 2022-09-11 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso", "těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "60" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Mrkev | 1 střední kus Pórek | 1/4 kusu Česnek | 3 stroužky Ghí nebo olivový olej | 1,5 lžíce Mleté maso mix | 500 g Worchesterová omáčka | 1 lžička Bílé víno | 100 ml Rajčata loupaná krájená sterilizovaná | 400 g (1 plechovka) Směs bylinky (viz Tipy) | 1 lžíce 1. Cibuli a mrkev pokrájíme na drobné kostičky. Pórek na tenká půlkolečka a česnek oloupeme a prolisujeme. 1. V hrnci se širokým dnem rozehřejeme ghí a přisypeme cibuli, mrkev a pórek. Necháme opékat do změknutí mrkve. 1. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přisypeme asi oplovinu itelských bylinek a přilijeme pár kaper worchestrové omáčky. Za občasného míchání opékáme. 1. Přilijeme víno a necháme vypařit. 1. Vlijeme plechovku rajčat, přidáme prolisovaný česnek a zbytek bylinek. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni pokrm dusíme. ### Tipy - Směs bylinek jsem přivezla ze zahraničí a ve složení je oregano, bazalka, sušené rajče, sůl, česnek. Můžeme nahradit jinou směsí, například "Italské bylinky" se běžně prodávají v obchodech, nebo si je můžeme namíchat dle libosti a aktuální chuti sami přímo pro pokrm do mističky a pak postupně přidávat.