+++ title = "Nekynuté lívance z acida" date = 2020-06-11 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "4" time = "20" source = "Babička Saša" +++ Ingredience || -|- Hladká mouka | 250 g Jedlá soda | 1 lžička Sůl | 1 lžička Vejce | 2 ks Acidofilní mléko | 500 ml Tuk na smažení | Cukr | Skořice | Tekutý tvaroh | 1 vanička 1. V míse nejprve promícháme mouku se solí a jedlou sodou. 1. Poté k mouce vyklepneme vejce a přilijeme acidofilní mléko. 1. Směs vymícháme do hladkého, lehce tužšího, těsta. 1. Rozehřejeme si lívanečník a vymažeme ho tukem (třeba pomocí peroutky). 1. Do každé dírky vlijeme trochu těsta, aby dosahovalo zhruba do její poloviny. 1. Po několika minutách se objeví na lívancích bublinky. Někdy v tuto chvíli by už měly lívance jít hezky odlepit a je potřeba je obrátit. 1. Po sundání z pánve je můžeme obalovat ve směsi skořice a cukru a podávat například s tvarohem.