+++ title = "Zapečená krkovice s bramborem" date = 2023-11-21 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"] [extra] portions = "6" time = "30" +++ Ingredience || -|- Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm) Brambory | 5 velkých kusů Cibule | 3 velké kusy Třtinový cukr | Niva | Smetana | Tymián | Rozmarýn | Vepřové sádlo | Sůl | Pepř | 1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky. 1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. 1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy. 1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu. 1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme. 1. Hotové maso vyložíme na cibuli. 1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova. 1. Hotové brambory položíme na maso. 1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C. 1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.