+++ title = "Západoafrická dušená cizrna s rajčaty" date = 2022-10-15 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Česnek | 6 stroužků Červená paprika | 1 ks Cizrna, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml) Rostlinný olej | 2 lžíce Rajčata krájená, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml) Rajčatová passata | 150 g Chilli omáčka | 2 lžíce Arašídové máslo | 2 lžíce Kokosové mléko | 200 ml Sůl | 1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a papriku na kostičky. Cizrnu scedíme, propláchneme a dáme stranou okapat. 1. V hrnci nebo velké hlubové pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. 1. Poté přidáme papriku a krátce ji opečeme. 1. Přilijeme rajčata, passatu, chilli omáčku (dávkujeme dle své chutě), arašídové máslo, kokosové mléko a cizrnu. 1. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojili a omáčka trochu zhoustla. 1. Jako přílohu můžeme zvolit rýži, pitu či quinou. Nebo pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu.