+++ title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)" date = 2024-05-08 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"] [extra] portions = "10" time = "60" source = "JidelniPlan.cz" +++ Těsto || -|- Mandlová mouka | 100 g Kokosová mouka | 15 g Máslo, rozpuštěné | 75 g Březový cukr | 20 g Vaječný žloutek | 2 ks Kypřící práček bez fosfátů | 2 lžičky Guarová guma | 1 lžička Citronová kůra | 1 lžička Náplň || -|- Tvaroh, tučný | 250 g Březový cukr | 20 g Vanilkový exktrakt | pár kapek Vaječný bílek | 2 ks Rebarbora | 300 g Drobenka || -|- Mandlová mouka | 50 g Kokosová mouka | 20 g Máslo, rozuštěné | 30 g Březový cukr | 10 g ### Těsto 1. Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér). 1. Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem. 1. Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje. 1. Dáme zatím odpočinout do lednice. 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. ### Náplň 1. Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou. 1. Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky. ### Drobenka 1. Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené. 1. Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou. 1. Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme. 1. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou. 1. Vložíme do trouby na 35 minut. ### Tipy - Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem. ### Tipy - - -