+++ title = "Krémové cuketové špagety se sušenými rajčátky" date = 2023-08-06 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "2" time = "20" +++ Ingredience || -|- Cuketa | 500 g Šalotka | 1 ks Česnek | 3 stroužky Cherry rajčátka | 100 g Bazalka | 6 listů Olivový olej | 2 lžíce Sušená rajčata, krájená | 6 lžiček Sůl | Pepř, čerstvě mletý | Koření Aglio Peperoncini | 1 lžička Smetana ke šlehání | 180 ml 1. Cuketu omyjeme, osušíme a pomocí spiralizéru z ní uděláme dlouhé tenké nudle. Ty v půlce překrojíme, posypeme solí a promícháme. Zatím dáme stranou. 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkroužky, česnek oloupeme a nakrájíme na půlplátky. 1. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a překrájíme na čtvrtiny. 1. Bazalku omyjeme, osušíme a pokrájíme na drobné proužky. 1. V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli s česnekem. Na středním plameni opékáme 2-3 minuty. 1. Přisypeme cherry rajčata, sušená rajčata osolíme, opepříme, přisypeme koření Aglio Peperoncini, promícháme a necháme opékat. 1. Mezitím cuketové nudle propláchneme studenou vodou, lehce vyždímáme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. 1. Cuketové špagety vložíme do pánve a promícháme. 1. Do směsi nalijeme smetanu, mícháme a necháme propojit chutě. 1. Ochutnáme, případně ještě dochutíme, přisypeme bazalku a naposledy promícháme. 1. Podáváme posypané parmezánem a ozdobené bazalkou. ### Tipy - Pokud nemáte spiralizér, můžete cuketu nakrájet na tenké plátky a ty překrájet na špagety. Pak ale počítejte s delší dobou přípravy. - Koření Aglio Peperoncini, které je použito v receptu, se skládá z cibule, česneku, papriky, pepře, petržele, oregána, chilli a soli max. 16%.