+++ title = "Hlívový krém" date = 2023-04-02 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce" ] [extra] portions = "4" time = "20" source = "JídelníPlán.cz" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Hlíva | 1 vanička (200-250 g) Česnek | 1 stroužek Olej | 1 lžíce Zeleninový vývar | 500 ml Mletý kmín | 1/2 lžičky Sůl | Jablečný ocet | Čerstvé bylinky nebo klíčky na ozdobu | 1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Hlívě ukrojíme špinavou nožičku a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. 1. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. 1. Poté přidáme hlívu a chvilku společně osmahneme. 1. Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. 1. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí, kmínem a případně pár kapkami jablečného octa. Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami (koriandr, tymián, kopr, petržel atp) nebo vyklíčenými semínky. ### Tipy - Krém můžeme zjemnit smetanou - množství dle chuti.