+++ title = "Tvarohový mazanec" date = 2022-04-17 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["pečivo", "dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "" time = "" source = "Jídelní Plán.cz - Aneta Schneiderová" +++ Suché ingredience || -|- Mandlová mouka | 170 g Kokosová mouka | 70 g Kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku Xantanová guma | 3/4 lžičky Citronová kůra | 1 lžička Xylitol | 2 lžíce Sůl | 1 špetka Mokré ingredience || -|- Tvaroh měkký tučný | 250 g Vejce | 2 ks Máslo | 125 g Vanilkový extrakt | 1 lžička Na potření|| -|- Vejce | 1 ks Mandlem, lupínky | 20 g 1. V míse smícháme suché suroviny. 1. Do mísy přidáme mokré suroviny a zamícháme. 1. Dáme do lednice na hodinu nebo déle. 1. Troubu si předehřejeme na 170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. 1. Z těsta uděláme bochánek, uhladíme ho a přeneseme na připravený plech. 1. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. 1. Pečeme asi 50 minut (hlídáme, záleží na troubě - každá peče trochu jinak). 1. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout. Poté krájíme.