+++ title = "Indické máslové kuře" date = 2020-08-19 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1 ks Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) Máslo | 150 g Česneková pasta | 2 lžičky Garam Masala | 2 lžíce Kajenský pepř | 1/4 lžičky Kurkuma | 1 lžíce Kmín | 1/4 lžičky Mletý zázvor | 1 lžíce Čersvě mletý pepř | 1 lžička Sůl | 1 lžička Rajčatové passato | 250 g Smetana ke šlehání | 250 g 1. Cibuli nakrájíme na drobno. 1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky. 1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky. 1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství. 1. Necháme na něm zesklovatět cibulku. 1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit. 1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové. 1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala. 1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme. 1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem. 1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.