+++ title = "Vepřové plátky na cistronové šalvěji" date = 2023-02-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vepřové"] [extra] portions = "4" time = "20" source = "inspirace recepty Albert" +++ Ingredience || -|- Vepřové plátky | 4 ks Citron, bio | 1 ks Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná | 1 lžíce + na ozdobu Sůl | Pepř | Olivový olej | na osmažení 1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy. 1. Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu. 1. V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát. 1. pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme. 1. Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje. 1. Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut. 1. Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše.