+++ title = "Tvarohové vafle" date = 2023-02-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "asi 10 ks" time = "30" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++ Ingredience || -|- Tvaroh, nízkotučný | 250 g Protein, neutrální nebo smetanový | 50 g Vejce | 5 ks Dřeň z vanilkového lusku | 1 ks Erythritol | 2 lžíce Mandlová mouka | 3-4 lžíce Kypřící prášek s vinným kamenem | 1 lžička Máslo na vytření vaflovače | 1. Rozehřejeme si vaflovač. 1. Pomocí ručního robota smícháme tvaroh, proteinový prášek, vejce, vanilkovou dřeň a sladidlo. 1. Do mandlové mouky přimícháme kypřící prášek a přidáme k tvarohové směsi. V případě, že bude směs příliš tekutá, můžeme ještě přidat trochu mandlové mouky. 1. Vaflovač potřeme rozpuštěným máslem nebo můžeme postříkat tochou kokosového oleje. 1. Do každé vaflové mřížky dáme asi 2 lžíce směsi a pečeme zhruba 5-6 minut. Tento krok je hodně závislý na tom, jaký máte vaflovač - velikost vaflí i dobu pečení si musíte upravit dle potřeby a vlastních zkušeností. 1. Po vyjmutí z vaflovače můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat za studena. Skvělé jsou například s jogurtem, bobulovitým ovocem a pokapané čekankovým sirupem.