+++ title = "Pečené kapustičky s parmezánem" date = 2023-02-20 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "2-3" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++ Ingredience || -|- Kapustičky | 500 g Olivový olej | 3 lžíce Sůl | Pepř | Strouhanka Panko | 2 hrsti Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g 1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem. 1. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat. 1. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme. 1. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme. 1. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut. 1. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem. ### Tipy - Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou. - -