+++ title = "Kuře na paprice" date = 2019-07-22 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["snadné", "drůbež", "z jednoho hrnce"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "" +++ Ingredience || -|- Kuřecí prsní řízky | 300g Cibule | 2 ks Máslo | 2 lžíce Mletá paprika sladká | 3 lžičky Voda | 1 hrnek Smetana na vaření | 200 ml Hladká mouka | 1 lžíce 1. Kuřecí prsní řízky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2cm. 1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. 1. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibule. 1. Přidáme mletou papriku, kuře a trochu soli a rychle zamícháme. 1. Vlijeme vodu. Kuře musí být ponořené. V případě potřeby tedy můžeme trochu vody ještě přilít. 1. Za občasného míchání takto necháme asi 20 minut. 1. Připravíme si jíšku: ve troše vody rozmícháme mouku tak, aby v jíšce nebyly hrudky. 1. Až bude kuře měkké vlijeme jíšku (za stálého míchání omáčky) a povaříme 2 minutky. 1. Sundáme z plotny, vlijeme smetanu a dle chuti osolíme. 1. Podáváme třeba s těstovinovými kolínky.