+++ title = "Kachna s Italským Salsa Verde" date = 2024-11-27 author = "Emil" [taxonomies] kategorie = ["maso"] [extra] portions = "2" time = "20" +++ Ingredience || -|- Kachní prso s kúží | 1 ks Směs pěti koření (Five-spice) | Sůl | Pepř | 1. Připravíme Italské salsa verde. 2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm. 3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření. 4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev. 5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku. 6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C. 7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut. 8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C. 9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.